Repository of Research and Investigative Information

Repository of Research and Investigative Information

Rafsanjan University of Medical Sciences

بررسی اثر عصاره ریشه شیرین بیان بر میزان قند خون در موش‌های دیابتی ناشی از تزریق استرپتوزوتوسین

(2007) بررسی اثر عصاره ریشه شیرین بیان بر میزان قند خون در موش‌های دیابتی ناشی از تزریق استرپتوزوتوسین. Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences. pp. 237-244. ISSN 1735-3165

[img] Text
article-1-390-en.pdf

Download (445kB)

Official URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-390-en.html

Persian Abstract

چکیده زمینه و هدف: شیرین بیان یک داروی گیاهی است که در طب سنتی خواص زیادی برای آن ذکر گردیده است. از آن جایی که ریشه این گیاه بسیار شیرین می‌باشد در صورتی که قادر به کاهش قندخون باشد و یا حداقل افزایش ندهد می‌تواند جهت درمان و یا تغذیه بیماران دیابتی مورد استفاده قرار گیرد. مطالعه حاضر جهت پاسخگویی به این سؤال که آیا شیرین بیان می‌تواند تأثیری بر کاهش قند خون داشته باشد، انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی بر روی 8 گروه مـوش بالغ نر با وزن 250-200 گرم انجام شده و 5 گروه از موش‌ها با تزریق 55 میلی‌گرم بر کیلوگرم از داروی استرپتوزوسین دیابتی شدند و موش‌هایی که قند خون آن‌ها بالاتر از 250 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر بود وارد مطالعه گردیدند. به 3 گروه از موش‌های دیابتی و سه گروه از موش‌های سالم روزانه 100، 200 و300 میلی‌گرم بر کیلوگرم عصاره شیرین بیان با لوله دهانی حلقی به مدت 35 روز خورانده شد. به یک گروه از موش‌های دیابتی انسولین NPH به میزان 4 واحد تزریق شد و گروه دیگر نیز دیابتی بدون انجام درمان خاص، در نظر گرفته شد. قند خون موش‌ها در روزهای صفر، هفت، چهارده، بیست و یک و سی و پنج اندازه‌گیری گردید. یافته‌ها: در این بررسی مشاهده ‌شد که دوز 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم ریشه شیرین بیان بر میزان قند خون در روزهای مختلف تأثیری نداشته ولی دوز 200 میلی‌گرم‌ بر کیلوگرم در روزهای مختلف آزمایش (7،14،21،35) و دوز 300 میلی‌گرم‌ بر کیلوگرم در روز 7 و 35 باعث کاهش سطح قند خون به طور معنی‌دار شده است. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که عصاره ریشه شیرین بیان قند خون را در موش‌های سالم تغییر نمی‌دهد ولی در موش‌های دیابتی قند خون را کاهش می‌دهد و می‌توان نتیجه گرفت که عصاره ریشه شیرین بیان احتمالاً می‌تواند به عنوان درمان و یا یک شیرین کننده برای بیماران دیابتی پس از کارآزمایی بالینی بیشتر مورد استفاده قرار گیرد. واژه‌های کلیدی: قند خون، ریشه شیرین بیان، استرپتوزوسین، دیابت شیرین

Title

The Effect of Licorice Root Extract on Blood Sugar Level in Streptozotocin Induced Diabetic Rats

Abstract

Background and Objective: Licorice is a herbal medicine which carries a lot of traditional effects as the root of this herb is very sweet if it can reduce or does not increase blood sugar, it can be used in treatment of diabetic patients. Present study was performed to determine whether licorice could reduce blood sugar. Materials and Methods: This experimental study was carried out on eight (8) groups of matured male rats weighing 200 – 250g. Diabetes were established in five groups by injection of 55 mg/kg of streptozotocin. The rats with a blood sugar of higher than 250 mg/kg were entered in to the study. Three groups of diabetic animals were fed- (100, 200, 300 mg/kg) by licorice extract, respectively per day- orally by tubes for 35 days. One group of diabetic rats were injected by insulin NPH at a dose of 4 units and one group of the diabetics was considered without any special treatment. The animal's blood sugar were measured on day: zero, 7, 14, 21 and 35. Results: This research showed that the dosage of 100 mg/kg had not affected blood sugar but dosage of 200 mg/kg during on days 7, 14, 21 and 35 had significantly decreased blood sugar. The dose of 300 mg/kg only could significantly decrease blood sugar on 7th and 35th day of treatment. Conclusion: The results of present work showed that the licorice roots extract had no change in healthy rats blood sugar but in diabetic rats the blood sugar was reduced so it can be concluded that the licorice roots extract can be probably used as a treatment or as a dietary sweetener for diabetic patients in clinical procedures. Key words: Blood Sugar, Licorice Root, Stereptozotocin, Diabetes Mellitus

Item Type: Article
Keywords: Blood Sugar, Licorice Root, Stereptozotocin, Diabetes Mellitus
Divisions: Research Vice-Chancellor Department > Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences
Page Range: pp. 237-244
Journal or Publication Title: Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences
Journal Index: ISC
Volume: 6
Number: 4
Publisher: Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences
ISSN: 1735-3165
Depositing User: آقای علی علوی
URI: http://eprints.rums.ac.ir/id/eprint/6169

Actions (login required)

View Item View Item