(2013) تعیین میزان پروتئین شیر مادر و وزنگیری شیرخوران مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر رفسنجان در سال 1385. Community Health Journal. pp. 65-72. ISSN 2345-6248
Text
article_45699_9d37e01f403cacbb6d3d585bbdca7a21.pdf Download (249kB) |
Persian Abstract
مقدمه: شیر مادر حاوی انواع مختلف پروتئینها است که به کیفیت بینظیر آن کمک میکند. این پروتئینها قابلیت هضم بالایی داشته و پرفایل اسیدهای آمینه آن، رشد و وزنگیری سریع شیرخوار را ایجاد میکنند. این مطالعه با هدف تعیین پروتئین شیر مادر و وزن شیرخواران مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر رفسنجان انجام گردید. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی که در سال 1385 انجام شد، تعداد 221 شیرخوار 5/1 ماهه یا سه ماهه که با شیر مادر تغذیه میشدند و 50 شیرخوار با همین سن که با شیر خشک تغذیه میشدند به صورت متوالی از بین شیرخوارانی که توسط مادرانشان جهت پایش رشد و واکسیناسیون به هفت مرکز بهداشتی- درمانی شهری رفسنجان آورده میشدند، انتخاب گردیدند. پرسشنامه دموگرافیک و اطلاعات مربوط به شیرخوار تکمیل و سپس وزن شیرخواران اندازهگیری و با منحنی NCHS (National Center for Health Statistics) مقایسه گردید. همچنین از مادران خواسته شد تا حدود 4 میلی لیتر از شیر خود را در لوله آزمایش بدوشند. پس از جمعآوری نمونهها میزان پروتئین شیر به روش تغییر یافته برادفورد اندازهگیری شد. سایر اطلاعات از طریق پرسشنامه جمعآوری گردید. دادهها با استفاده از آزمونهای t مستقل، مجذور کای و آنالیز واریانس یکطرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافتهها : نتایج این بررسی نشان داد میانگین پروتئین شیر مادر معادل 12/3 ± 87/10 گرم بر لیتر است . میانگین افزایش وزن اخیر شیر مادرخواران نسبت به وزن زمان تولد در هر دو گروه جنسی و سنی، نسبت به شیر خشکخواران افزایش معنیداری داشت (05/0 greater than p ) .میانگین وزنگیری نیز در شیرمادرخواران نسبت به شیرخشکخواران بیشتر و دارای اختلاف معنیدار بود (05/0 greater than p ). نتیجهگیری: نتایج این بررسی نشان داد ترکیبات پروتئینی متعادل و اسیدهای آمینه ضروری موجود در شیر مادر باعث رشد بهتر و مناسبتر شیر مادرخواران میشود.
Title
Determination of Milk Protein and Infants' Weight Gain Referring to the Health Centers of Rafsanjan 2006
Abstract
 Introduction : Human milk contains a wide variety of proteins that contribute to its unique qualities. Many of these proteins are digested and provide amino acids profile to rapidly growing infants. This study was carried out to determine the milk protein and infants' weight gain referring to the health care centers in Rafsanjan in 2006.  Materials and Methods: In this cross-sectional study conducted in 2006, 221 infants aged 1.5 or 3 months who were breast fed and 50 formula fed infants, in the same age, were selected consecutively among those referred to seven Health Centers of Rafsanjan city for growth monitoring and immunization. Individual questioner was completed. Infants' weight and height were measured and compared to the curve of NCHS (National Center for Health Statistics). The mothers were asked to exploit 4 ml of their milk in a test tube. Protein concentration was then measured using the modified Bradford assay. Other required information was collected through questionnaires. Data were analyzed using independent t-tests, chi-square test, and one-way ANOVA.  Results: Findings revealed amount of Breast milk protein is 10.87±3.12 g/L . The average weight gain among breastfed infants (both sex and age groups) were more than formula fed infants ( p
Item Type: | Article |
---|---|
Keywords: | Breast Milk,Milk protein,Infants,Weight gain |
Divisions: | Research Vice-Chancellor Department > Community Health Journal |
Page Range: | pp. 65-72 |
Journal or Publication Title: | Community Health Journal |
Journal Index: | ISC |
Volume: | 7 |
Number: | 2 |
Publisher: | Rafsanjan University of Medical Sciences |
ISSN: | 2345-6248 |
Depositing User: | مهندس مهدی شریفی |
URI: | http://eprints.rums.ac.ir/id/eprint/6898 |
Actions (login required)
View Item |